Ir al contenido principal

Ressenyes i bibliografia de les Xerrades de l'Escola de Pares (2n Trimestre )

En el segon trimestre i coincidint amb l'entrega de notes (Circular Informativa nº 13 ) tenen lloc al nostre centre les xerrades de l'Escola de Pares. Aquestes es duen a terme en el gimnàs. Les comferències són distintes per a cada etapa educativa, però pel seu interès, el centre invita a totes elles als pares i demés interessats a assistir.
Com posar límits clars per a educar xiquets responsables?
INFANTIL - Dimecres, 9 d’abril - 18:00.
Educar la motivació i l'esforç en els xiquets.
PRIMÀRIA - Dilluns, 17 de març - 18:00.
Ana Sucho, psicóloga infantil i adol.lescent, ha participat en moltes escoles de pares. És orientadora al col.legi d'Alcora
La motivació és la volutat estimulada per fer un esforç encaminat a alcnçar certes metes. Aquesta pot ser intrínseca* o extrínseca, inicial o mantinguda*, espontània o educada*... (l'opció marcada amb l'asterisc és la preferible). La motivació vé condicionada pel propi alumne, però també per la seua família, l'escola i el contexte social.
Quines coses influeixen en la motivació? En realitat en són moltes: aptituts intelectuals, factors fisiològics (salut, alimentació, fatiga...), hàbits i tècniques d'estudi, valors, perfils emocionals, circumstàncies familiars i socials, etc. Per exemple, l'autoestima té una capital importància en com l'alumne forma el seu autoconcepte tant a través del que ell mateix pensa com el que li arriba de les persones del seu entorn.
La postura dels pares ha de ser inequívocament constant, firme però carinyosa, pacient... És important que per el treball escolar tinguen un espai adequat (tranquil, il.luminat, ordenat...). El temps del treball escolar ha d'estar planificat, s'han de organitzar les tècniques d'estudi (esquemes, resums, repàs...). És molt important educar l'atenció i la concentració. Convé fer un anàlisi de les característiques de l'estudiant i ser conscients d'elles a l'hora de fixar metes: vore possibles mancances de coneiximents previs, existència de dificultats d'aprenentatge, posibles circumstàncies personals difícils, objectius a assolir massa ambiciosos o poc realistes, grau d'assoliment d'hàbits d'estudi, valors, etc.
Cal recordar també que ajudar no és sinònim de substituir. Atenció doncs a la manipulació que els xiquets moltes vegades fan servir per eludir les seues responsabilitats. L'esforç és un hàbit i ha de ser educat, tant mateix com la disciplina, la perseverància.
"La disciplina és fer el que tinc que fer encara que no m'abellisca fer-ho."
"La perseverància s'ha de mantindre a pesar de l'avorriment, les dificultats, la frustració, el cansament..."
Tots aquests hàbits s'ha de treballar en qualsevol situació quotidiana, mantenint l'educació en valors. Els pares hem de saber mantindre i potenciar els vincles afectius amb els nostres fills: nosaltres sóm a més a més el seu model de referència.


    P e r    a     s a b e r    m é s . . .

AYÚDALE A ESTUDIAR: LAS CLAVES DEL ÉXITO ESCOLAR
ROSA SERRATE - LABERINTO, 2008

GUÍA EFICAZ PARA PREVENIR EL FRACASO ESCOLAR
ROSA SERRATE - LABERINTO, 2009

¿SABES ESTUDIAR?: EL MÉTODO QUE NECESITAS PARA APROBAR A LA PRIMERA
JAVIER MAHILLO - ESPASA LIBROS, S.L.U., 2010

CÓMO AYUDAR A LOS HIJOS EN LOS ESTUDIOS
JESÚS JARQUE GARCÍA - GRUPO GESFOMEDIA, 2008

CÓMO FOMENTAR LA RESPONSABILIDAD
JESÚS JARQUE GARCÍA - GRUPO GESFOMEDIA, 2008

LOS SECRETOS DE LA MOTIVACIÓN
JOSE ANTONIO MARINA - ARIEL, 2011

HIJOS AUTÓNOMOS Y RESPONSABLES
ROSA M GUITART ACED  - GRAO, 2005

MENTES MOTIVADAS: CÓMO EDUCAR A LOS HIJOS PARA QUE DISFRUTEN APRE NDIENDO
DEBORAH STIPEL; KATHY SEAL - PAIDÓS IBÉRICA, 2004

MOTIVAR PARA APRENDER EN EL AULA: LAS SIETE CLAVES DE LA MOTIVACIÓN ESCOLAR
IAN GILBERT - PAIDÓS IBÉRICA, 2005


    E n     l  a     w e b : 

http://dpto6.educacion.navarra.es/publicaciones/pdf/conductas.pdf
www.eos.es - Material de refuerzo muy interesante

www.miniarco.com - Estuche y diversos cuadernillos que a través de un método práctico y autocorrectivo los niños pueden utilizar y aprender de manera autónoma.

HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=BDUTHQKXWQWÚs responsable d’Internet.
SECUNDÀRIA - Dijous, 20 de març - 18:00
Alicia García, psicòleg de l'associació PROTÉGELES* per a la protecció de menors en Internet i les xarxes socials (*depenent de la Comissió Europea i entitat col.laboradora amb les forces de seguretat de l'estat),
"Els nostres fills conéixen millor que nosaltres l'ús de les noves tecnologies, però nosaltres som millors que ells en gestionar els problemes que puguen tindre."
Internet no són perills únicament. Tots coneixem la potencialitat que té aquest medi. Però la comferència parlarà dels riscos que comporta, sobre tot per als més indefensos, un ús temerari de tot allò que la web ens posa a l'abast.
Quan veem que el 30% dels adol.lescents han facil.litat en alguna ocasió el seu número de mòbil a desconeguts, o que el 16% d'ells els han donat la seva adreça, o inclús el 14% han arribat a establir una cita amb gent que no coneixen, arribem a la conclusió que és necessari prendre mesures de cara a fomentar l'ús responsable d'Internet.
Les xarxes socials s'han convertit en el passatemps més freqüent entre els més joves, i aquest fet comporta situacions de risc molt serioses (pérdua de privacitat, ciberbullying, suplantacions d'identitat, accesos no autoritzats, grooming, sexting...)
"Els centres educatius estan obligats a actuar en casos d'assetjament als alumnes"
El sentit comú, doncs, s'imposa. Igual que en el carrer desconfiariem de qualsevol que se'ns apropara amb intencions sospitoses, amb la xarxa les cauteles han de ser majors. No oblidem que una persona que no hem vist s'ha de considerar sempre com un desconegut, i per tant podem esperar qualsevol cosa d'ella. Cal estar alerta. Els més joves han d'estar acompanyats quan s'inicien amb Internet, i els seus responsables han de prendre totes les mesures de salvaguarda per minimitzar els riscos (programes 'cyberpares', filtres, antivirus, etc.). Moltes operadores d'Intenet proporcionen utilitats als seus clients per facilitar la seguretat en les xarxes.
A l'hora de comunicar-nos amb altres persones, recordem que tot el que enviem per Internet queda fora del nostre control. Fotografies, videos, documents... poden fàcilment caure en mans desaprensives i més per a un xiquet que no acaba de ser conscient del que està fent. Fins i tot si el destinatari és de confiança, pot ocòrrer que en un futur aquesta relació es deteriore i allò que li vam confiar puga ser utilitzat en contra nostra.
També cal remarcar que Internet no és anònim. A través de l' IP, les forces de seguretat poden arribar a la font original de qualsevol contingut en la web. La penalització recarà en els pares si el menor no té l'edat legal suficient, i les multes poden ser molt elevades (llei de protecció de dades, etc.). En els delictes contra la privacitat les autoritats actuen amb contundència.

    E n     l  a     w e b :

www.ciberfamilias.com

www.kidsandteensonline.com

www.guardiacivil.es/ca/

Acceso a la revista


Entradas populares de este blog

PLATAFORMA EDUCAMOS

El colegio empieza a operar bajo la plataforma de EDUCAMOS:

https://ntrasenioradelaconsolacion-hnsc-nules.educamos.com/
Haz clic en el enlace para entrar en la página inicial


Las claves para poder acceder han sido enviadas via e-mail a todos los padres. Si no os han llegado podéis pasar por el colegio y se os facilitarán. Asimismo, os agradeceremos que nos deis vuestro correo actualizado.

A continuación, os detallamos las instrucciones:Una nueva imagen de la Madre.

Eloy, nuestro profesor en Educación Primaria, es además pintor, y desde hace ya algún tiempo una de sus obras cuelga en el hall de entrada del colegio. Se trata de una hermosa imagen de María Rosa. Su autor nos comenta el impulso y la intencionalidad que le ha llevado a su realización:

“La Madre Santa María Rosa Molas siempre ha dejado una impresión en mí que es imborrable, y una estela en su mensaje y una huella de filosofía de pensamiento y de fe, que es precisamente lo que he querido que esta imagen exprese.  Es una huella con una pintura-relieve que pretende simular un poco el efecto que dejaría una huella dactilar sobre un papel, y esa es la huella que deja en nuestra vida; su Incandescencia no tiene más justificación que “La Luz” en cada momento, la “Luz en la oscuridad”, la Luz en los momentos de tinieblas, la Luz que ha dado la Madre en todos los pasajes de su historia, y por ese ahínco de querer expresar luz, luz y luz pensé en la técnica de pintura incandescente, para que cua…

LISTADOS LIBROS DE TEXTO CURSO 2018-2019